Next Step: Fra hav til hylde

Havplastbarriere i Freetown, Sierra Leone

Støttet af

Ocean Plastic Forum har sammen med vores partnere sat os for at installere en flydende affaldsbarriere, der forhindrer plastaffald i at flyde ud i havet fra Freetown, Sierra Leones hovedstad, på den afrikanske vestkyst.

Projektet omfatter også etablering af et affaldsindsamlingscenter og en værdikæde, der skal håndtere indsamlet plast fra Freetown og byens omkringliggende havmiljø.

IUG i Freetown

© Ocean Plastic Forum

Problemet

I Freetown, Sierra Leones hovedstad, kæmper man med en stigende tilstrømning af plastaffald. Affaldshåndteringen er på så lavt et niveau, at omkring 80 % af de 40.600 tons plastaffald, der akkumuleres om året, ender på gader og i floder, hvorfra det strømmer videre ud i Atlanterhavet. Problemet er særligt slemt i Aberdeen Lagoon, hvor store mængder plast fra Freetown ender.

Båd og plast ved bro i Freetown

© Ingeniører Uden Grænser

Perspektiver

Det centrale mål er at opføre en flydende havplastbarriere i Freetown til indsamling af havplast og etablere et sorteringsanlæg for plastaffald fra hele Freetown. En vigtig komponent er etablering af en værdikæde, som kan kopieres og udvides til andre kystsamfund.

Projektbeskrivelse

I “Freetown Lagoon Clean-up Initiative” er Ocean Plastic Forum og projektpartnerne i færd med at designe, konstruere og installere en flydende barriere, der gør det muligt at opsamle flydende plastik ved den nordøstlige bred af Aberdeen Lagoon i den vestlige del af Freetown, hvor Gemata-lokalsamfundet hører til. Projektet indebærer også etablering af et anlæg til sortering og opbevaring af indsamlet havplast.

En vigtig del af projektets aktiviteter består i kapacitetsopbygning, som gør Gemata-lokalsamfundets medlemmer i stand til at skabe en indkomst på baggrund af indsamling og salg af plast fra barrieren.

Det anslås, at installation af barrieren og støtte til indsamling på Gemata-lokalsamfundets kyster vil gøre det muligt at indsamle i alt 395 tons plastaffald om året. Et overordnet mål og en væsentlig del af projektet er derfor at designe, bygge og drive et center for indsamling af plastaffald, der kan opkøbe, håndtere og genanvende dårligt håndteret plast fra både barrieren i Gemata-samfundet og fra det øvrige Freetown.

Derfor skal der etableres en økonomisk bæredygtig værdikæde, der omfatter indsamling, sortering, genanvendelse og forædling samt salg af plast, hvilket vil bidrage til en langsigtet effektiv infrastruktur for indsamling af plastaffald i Freetown.

Partnere

Projektet omfatter de følgende partnere:

Seneste udvikling i projektet

Test af flydende barriere i Freetown, Sierra Leone

Vores igangværende projekt i Sierra Leone skrider støt fremad. Vi har med succes udviklet og produceret en prototype af vores flydende barriere, som er blevet bragt til Freetown til test. Repræsentanter fra Ingeniører Uden Grænser Danmark, World Hope International og...

Næste stop: Freetown, Sierra Leone

Arbejdet med at bygge en barriere, der skal forhindre plast i at flyde ud i Atlanterhavet fra Sierra Leones hovedstad, Freetown, skrider frem. Projektet udføres i samarbejde med Ingeniører Uden Grænser, DIS – CREADIS Engineering Solutions & Consulting samt vores...

Vil du være med?

Projekter

Se vores aktuelle projekter og kontakt os, hvis du har idéer til nye projekter.

Medlemskab

Se vores medlemmer og lær mere om mulighederne for at blive medlem.

Events

Få mere at vide om vores kommende arrangementer, konferencer og workshops.

Vil du være med?

Projekter

Se vores aktuelle projekter og kontakt os, hvis du har idéer til nye projekter.

Medlemskab

Se vores medlemmer og lær mere om mulighederne for at blive medlem.

Events

Få mere at vide om vores kommende arrangementer, konferencer og workshops.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage nyheder fra Ocean Plastic Forum og følge den seneste udvikling inden for vores projekter.