Om os

Ocean Plastic Forum er en forening med 35  medlemmer bestående af interesseorganisationer, NGO’er, universiteter og en række virksomheder, som ønsker at rydde op i verdenshavene ved hjælp af forretningsmodeller, der fjerner havplast og omdanner det til nye produkter.

Vi er en forening af medlemmer, der sammen finder løsninger for opsamling og genanvendelse af havplast så højt oppe værdikæden som muligt.

Affald på strand i Sierra Leone

© Ocean Plastic Forum

Ocean Plastic Forum

Ocean Plastic Forum opstod i 2017, da Maskinmestrenes Forening samlede flere danske organisationer, virksomheder, NGO’er og videns institutioner med en fælles bekymring over de store mængder havplast i vores havmiljø.

I 2019 blev partnerskabet etableret som en forening med bestyrelse og sekretariat og i dag har Ocean Plastic Forum ca. 35 medlemmer.

One-Point-of-Contact

Ocean Plastic Forum er stedet du kan komme til med enhver udfordring du måtte have indenfor opsamling og genanvendelse af havplast. Specifikt sammensætter vi forskellige aktører og hjælper med planlægningen af projekter samt fungere som tovholder og samlingspunkt for de involverede parter.

Værdikæder

Ud fra den konkrete problemstilling sammensætter vi en værdikæde, hvor havplasten opsamles og genanvendes så højt oppe i værdikæden som muligt. Til at sammensætte disse værdikæder trækker vi i høj grad på ekspertisen fra vores medlemmer, der specialiserer sig i alle dele af processen, lige fra opsamling, transportering og sortering til oparbejdning og fremstilling af nye produkter af det genanvendte plast.

Our expertise

At Ocean Plastic Forum, we specialize in identifying opportunities and fostering productive collaborations that translate into meaningful outcomes.

Our approach is practical and tailored to each specific challenge, rather than relying on standardized solutions. We work across various areas of the ocean plastic waste problem, with a particular focus on creating new value chains, promoting knowledge sharing, and driving innovation.

© Dansk Affaldsminimering

Value chains

Ocean Plastic Forum faciliterer værdikæder, der muliggør indsamling og opcycling af plastaffald fra havet, og bringer virksomheder med forskellige færdigheder og kompetencer sammen.

Vi mener, at en samarbejdsorienteret og optimistisk tilgang er afgørende for disse værdikæders succes.

Vores medlemmer bidrager med ekspertise på mange forskellige områder af værdikæden for havplast, herunder:

– Planlægning

– Design, levering og drift 

– Transport, sortering, vask og granulation

– Anvendelse af genanvendt plast i nye produkter

  Innovation

  Hos Ocean Plastic Forum fokuserer vi på at fremme innovation i bæredygtig brug af havplast. Vi udforsker nye idéer og teknologier, der kan hjælpe os med at bygge en mere cirkulær økonomi, reducere affald og beskytte vores have for fremtidige generationer.

  Vidensdeling

  Ocean Plastic Forum støtter videndeling og opbygning af ekspertise i havplastindustrien. Vi organiserer events og workshops, der adresserer kritiske emner og hjælper med at øge bevidstheden om de udfordringer, vi står overfor – og mulighederne for positive forandringer.

  Samarbejde er nøglen

  Tæt samarbejde mellem alle aktører i værdikæden er afgørende for at omdanne komplekst og forskelligartet plastaffald til et konkurrencedygtigt slutprodukt. Hos Ocean Plastic Forum fremmer vi partnerskaber på tværs af industrier, for at omdanne plastaffald fra havet til værdifulde ressourcer.

  Vores medlemmer og sponsorer

  Ocean Plastic Forum er en forening med 35 medlemmer, bestående af interessegrupper, NGO’er, universiteter og en række virksomheder, der alle deler den samme bekymring om plastforurening i vores have. Vores medlemmer er vores største aktiv i at bringe vores vision om et rent havmiljø til live.

  Vil du være med?

  Projekter

  Se vores aktuelle projekter og kontakt os, hvis du har idéer til nye projekter.

  Medlemskab

  Se vores medlemmer og lær mere om mulighederne for at blive medlem.

  Events

  Få mere at vide om vores kommende arrangementer, konferencer og workshops.

  Vil du være med?

  Projekter

  Se vores aktuelle projekter og kontakt os, hvis du har idéer til nye projekter.

  Medlemskab

  Se vores medlemmer og lær mere om mulighederne for at blive medlem.

  Events

  Få mere at vide om vores kommende arrangementer, konferencer og workshops.

  Hold dig opdateret

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage nyheder fra Ocean Plastic Forum og følge den seneste udvikling inden for vores projekter.