Kommende events

Vidensdeling og samarbejde er vigtigt for os. Vi afholder konferencer, netværksmøder, miniseminarer og workshops, hvor vidensdeling mellem deltagerne er i fokus og hvor vi deler resultater og erfaringer fra vores projekter.

Nedenfor kan du se vores kommende events.

Folkemødet 2023: Greenwashing af havplast – hvordan undgår vi det?

17. juni 2023 kl. 12-13
Allinge, Bornholm, PFA teltet

Ocean Plastic Forum vil igen i år deltage ved Folkemødet på Bornholm. Ocean Plastic Forum har endnu en gang fået telttid i PFA teltet, hvor vi vil være klar lørdag d. 17. juni mellem kl. 12-13. Det vigtige og svare tema for debatten vil være greenwashing.

Er vildledende markedsføring mere reglen end undtagelsen, når der sælges produkter af havplast?

Havplastens skadelige indvirkning på miljøet og livet i havet har fået stor opmærksomhed og mange aktører – herunder virksomheder – forsøger at gøre noget ved problemet ved at tilbyde løsninger og produkter, der er baseret på indsamlet og genanvendt havplast. Kan private virksomheder få økonomien til at hænge sammen ved at sælge produkter af 100% genanvendt havplast, eller risikerer de at gøre sig skyldige i greenwashing og få deres produkter til at fremstå mere miljøvenlige, end de faktisk er? For både havplast og andre genbrugsløsninger gælder det, at der ofte er en lang og kompliceret vej, der skal tilbagelægges, før de første bæredygtige produkter, når butikkernes hylder. Og kommer de så langt, er det spørgsmålet om juridiske regler og kampagner mod greenwashing sommetider kan have den modsatte effekt, nemlig at kvæle initiativer, der ønsker at fremme bæredygtige løsninger og forbrugernes muligheder for at træffe et mere fremtidsrettet valg, førend de overhovedet er kommet fra start.

Deltagere:
Velkomst ved Lars Have Hansen, formand for Ocean Plastic Forum & Maskinmestrenes Forening
Katrine Lee Larsen, CEO, Copenhagen Cartel
Thomas Drustrup, Direktør, Plastindustrien
Anne Aittomaki, Strategisk Direktør, Plastic Change
Vibeke Myrtue Jensen, Politisk Rådgiver, Forbrugerrådet Tænk
Rasmus Bessing, CFO, PFA
Thomas Alstrup, sekretariatsleder, Ocean Plastic Forum
Moderator: Virksomhedsredaktør, Søren Linding, Finans

Miniseminar: Kvalitet af genanvendt plast – muligheder og udfordringer

20. juni 2023
ErhvervsAkademi SydVest, Spangsbjerg Kirkevej 103, 6700 Esbjerg

Den 20. juni 2023 afholder Ocean Plastic Forum i samarbejde med Dansk Materiale Netværk et miniseminar om kvaliteten af genanvendt plast og om de muligheder og udfordringer dette medfører.

Regeringen og detailsektoren har lanceret et plastsamarbejde, der arbejder for en række ambitiøse mål. Blandt andet skal al den plastemballage, som sektoren selv er ansvarlig for, kunne genanvendes i 2025 og emballager skal bestå af mindst 30 % genanvendt plast.

Arbejdet er igangsat, så hvordan går det?

Hvem kan og vil processere af post consumer plast? Hvem vil efterfølgende købe produkterne? Hvad stilles af krav til produkterne? Hvad er udfordringerne?

Indlægsholderne vil præsentere et antal cases og herunder komme ind på de udfordringer, de er stødt på under arbejdet, så deltagerne får en forståelse for både muligheder og begrænsninger.

Se det fulde program for dagen og tilmeld dig nedenfor.

Seneste tilmelding er d. 6. juni.

 

Konference: Udvikling og status for teknologier til separation og sortering af fibre

6. september 2023
Yderligere info følger

Den 6. september afholder Ocean Plastic Forum i samarbejde med Dansk Mode og Textil en konference, som sætter fokus på udvikling og status for teknologier til separation og sortering af fibre. Der er tale om en kerneudfordring, der forener mange aktører i såvel tekstil- som plastindustrien, der har ambitioner om en mere bæredygtig produktion baseret på højkvalitetsfibre fra brugte tekstiler og plastaffald.

Mere info om indlægsholdere, lokation og tidspunkt følger.

 

Vil du være med?

Projekter

Se vores aktuelle projekter og kontakt os, hvis du har idéer til nye projekter.

Medlemskab

Se vores medlemmer og lær mere om mulighederne for at blive medlem.

Events

Få mere at vide om vores kommende arrangementer, konferencer og workshops.

Vil du være med?

Projekter

Se vores aktuelle projekter og kontakt os, hvis du har idéer til nye projekter.

Medlemskab

Se vores medlemmer og lær mere om mulighederne for at blive medlem.

Events

Få mere at vide om vores kommende arrangementer, konferencer og workshops.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage nyheder fra Ocean Plastic Forum og følge den seneste udvikling inden for vores projekter.