Tidiligere events

Vidensdeling og samarbejde er vigtigt for os. Vi afholder konferencer, netværksmøder, miniseminarer og workshops, hvor vidensdeling mellem deltagerne er i fokus og hvor vi deler resultater og erfaringer fra vores projekter.

Nedenfor kan du se vores tidligere events.

Ocean Plastic International Matchmaking 2022

1. december, 2022
Virtuelt event

OBS! Dette event har allerede fundet sted

Ocean Plastic International Matchmaking (OPIM) er en netværksbegivenhed dedikeret til at skabe kontakter, der kan blive til investorer, kunder, leverandører, udviklere og samarbejdspartnere inden for den nye havplastindustri. Konferencens speedating-format er et alternativ til traditionelle konferencer, hvor det ofte kan være svært at finde de rette personer.

D. 1. december blev der er afholdt Ocean Plastic Internaltional Matchmaking (OPIM) B2B speed-dating konference, hvor det blev til mange gode snakke mellem deltagerne.

Hvis du gik glip af de spændende indlæg fra bl.a. Maersk Supply, Arapakis (Middelhavets OceanCleanup) og EU, kan du se den fulde optagelse nedenfor.

Arrangeret af:

Ajour-konferencen i Odense

24.-25. november 2022
Odense Congress Center

OBS! Dette event har allerede fundet sted

Ajour er mødestedet for maskinmestre og andre med interesse for ledelse og teknologisk innovation, som ønsker at styrke deres faglige netværk og generelt at blive bedre rustet til fremtidens tekniske og kommercielle udfordringer. Ocean Plastic Forum var igen i år til stede med en stand.

I år havde vi fornøjelsen af at kunne præsentere mange forskellige produkter af havplast fra Plastix A/S, Copenhagen Cartel, Strandet ApS, Grathwol A/S, Manga Street og Omhu, som viste at vi kan få meget ud af plasten, hvis vi vælger at se det som en ressource frem for affald. Og samtidig stod det klart at samarbejde på tværs af industrien og gennem hele værdikæden er enorm vigtig. 

Blockchain løsning som ’proof of origin’ for havplast?

23. juni 2022 kl. 13:30-16:00
Sankt Annæ Plads 16, 1250 København

OBS! Dette event har allerede fundet sted

Blockchain løsning som ’proof of origin’ for havplast?

Sankt Hans aftensdag inviterede Ocean Plastic Forum til netværksmøde, hvor diskussionen gik på hvorvidt Ocean Plastic Forum medlemmer har brug for en blockchain løsning som ’proof of origin’ for havplast og om det kan være en idé at komme i gang med blockchain, da digitalisering af værdikæderne suppleret med certificering og dokumentation kan være vejen frem for sporbarhed og samtidig ser ud til at kunne være produktivitetsfremmende?

Eftermiddagen bød blandt andet på:

  • Oplæg om anvendelsen af blockchainteknologi samt dens muligheder og gevinster i værdikæder. /ved Heidi Svane Pedersen, BlockChainBusiness
  • Oplæg ved blockchain udbyder Concordium, der har fokus på sporbarhed af klimaaftryk og forbruger gennemsigtighed. /ved Maria Eisner Pelch
  • Oplæg ved virksomheden ReSea Project, der anvender blockchains, til at spore oprindelsen af den genvundne havplast, som kan anvendes i produktionen. /ved Ann Sofie Gade
  • Oplæg ved Forbrugerombudsmanden om markedsføring af produkters miljøforhold: Havplast og Markedsføringslovens § 13 – dokumentation af rigtigheden af oplysninger om faktiske forhold. /ved Eva Vindsebæk Sjøgren
  • Oplæg om blockchain og havplast med drøftelse om hvorvidt blockchains kan blive et værdifuldt ledelsesværktøj ved at give et billede af råvarestrømmens aktuelle mængde og kvalitet og om det kan bidrage til at ruste medlemmerne til fremtidige krav om dokumentation af arbejdsgange, forretningsgange, miljø- og klimaaftryk m.v., jævnfør forlydender om kommende EU-initiativer. /ved Henrik Lund, Concept Environment.

Vi takker alle deltagere og oplægsholdere for en god og interessant debat i et arrangement som er muliggjort af støtten fra Industriens Fond.

Folkemødet på Bornholm

16. juni 2022 kl. 16:00-16:45
Allinge, Bornholm

OBS! Dette event har allerede fundet sted

Gode diskussioner og et fyldt telt på Folkemødet til vores debat: ”Havplast kan den fjernes – og skal det kunne betale sig?”

Paneldeltagerne – Katrine (Copenhagen Cartel), Jonas (Coop), Kurt (Levende Hav), Rasmus (PFA) og Thomas (Ocean Plastic Forum) – fortalte om de udfordringer, man som virksomhed skal tackle, når man laver produkter af havplast. Især behovet for at finde leverandører, der kan garantere kvalitet og oprindelse af råvaren – havplast – var i fokus.

Begreber som open source, værdikæder og tætte samarbejder er helt centrale for at kunne garantere oprindelsen af råvaren – hvilket ikke mindst er relevant for både at undgå green washing – og sikre at råvaren oparbejdes til en kvalitet og til en pris, der kan klare sig på markedet.

Et særdeles positivt og fremadrettet indslag var, at Coop i Danmark kunne fortælle, at man, gennem samarbejdet med Ocean Plastic Forum og flere af vores medlemmer, snart er klar til at sætte de første emballager af svært-genanvendelig husholdningsplast på hylderne i koncernens forretninger. Det er planen også at inddrage havplast som en del af værdikæden og drøfte en model, hvor omkostningerne ved indsamling delvist finansieres via salg af emballagen.

Tak til Søren Linding Jakobsen for at moderere – og tak til paneldeltagerne, de fremmødte og PFA for de gode rammer.

LOOP – Waste to Resources

27. april 2022
OBS! Dette event har allerede fundet sted

Hvordan kan værdikæder være med til at fjerne plast fra verdenshavene? Industriens Fond var vært for LOOP-konferencen, hvor Ocean Plastic Forum deltog i en diskussion om bæredygtig produktion og konkurrenceevne.

Ocean Plastic International Matchmaking 2021

1. december 2021
OBS! Dette event har allerede fundet sted

Ocean Plastic International Matchmaking Event er en netværksbegivenhed, der er dedikeret til at skabe kontakter med potentielle investorer, kunder, leverandører, udviklere og samarbejdspartnere inden for havplastindustrien.

Formålet er at forbinde interessenter inden for industrien for at promovere samarbejde og partnerskaber samt at skabe projekter for at afhjælpe de alvorlige udfordringer fra havforurening og bringe potentielle idéer og forslag til projektniveau, så forskellige projektkonsortier kan dannes.

Arrangementet vil være en blanding af konference og mægling med hovedtalere, der belyser udfordringerne, ambitionerne og rammerne for finansieringsmulighederne.

Next Step: From Sea to Shelf Opening Conference

6. september 2021
OBS! Dette event har allerede fundet sted

Ocean Plastic Forum afholdt åbningskonferencen for projektet Next Step: Fra hav til hylde.

Projekt Next Step: Fra hav til hylde er et ambitiøst projekt, der løber over de næste 3 år, støttet af Industriens Fond og gennemført af Ocean Plastic Forum og Plast Center Danmark. Projektet vil i løbet af de næste 3 år inspirere alle interesserede danske virksomheder inden for plastindustrien til at producere af genanvendt hav- og husholdningsplast.

Målet er at støtte og styrke branchens konkurrenceevne i områder med mest havplast for at hjælpe der, hvor problemet er mest alvorligt.

Vil du være med?

Projekter

Se vores aktuelle projekter og kontakt os, hvis du har idéer til nye projekter.

Medlemskab

Se vores medlemmer og lær mere om mulighederne for at blive medlem.

Events

Få mere at vide om vores kommende arrangementer, konferencer og workshops.

Vil du være med?

Projekter

Se vores aktuelle projekter og kontakt os, hvis du har idéer til nye projekter.

Medlemskab

Se vores medlemmer og lær mere om mulighederne for at blive medlem.

Events

Få mere at vide om vores kommende arrangementer, konferencer og workshops.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage nyheder fra Ocean Plastic Forum og følge den seneste udvikling inden for vores projekter.