Ocean Plastic International Matchmaking – OPIM 23

dec 14, 2023 | Event

Den 5. december afholdt vi den femte udgave af vores årlige, online matchmaking event Ocean Plastic International Matchmaking – hvor vi samlede en lang række aktører fra branchen for at bekæmpe havplast forurening. I år var især et internationalt event med 90 deltagere der repræsenterede mere end 70 forskellige virksomheder, universiteter, agenturer og netværks organisationer fra 25 lande.

Med fokus på langsigtede løsninger og aktuelle begivenheder fremhævede de tre keynote-speakere, indenfor forebyggelse og genanvendelse af havplast, følgende:

  1. Behovet for en global plastaftale /Det Europæiske Miljøagentur
  2. Innovative måder at bekæmpe det presserende problem på /The Ocean Cleanup
  3. Finansieringsmuligheder for initiativer og projekter /Innovayt

Konkrete projekter blev også præsenteret af DESMI Ro-Clean, The SeaCleaners, Malta Enterprise og Aalborg Universitet i dette års innovative spor – alle med forskellige tilgange til bekæmpelse af havplastforurening.

I løbet af dagen havde deltagerne haft mulighed for at forudbestille møder med hinanden, og vi var meget glade for at se, at der blev afholdt over 100 møder. Havplastforurening er en global udfordring, og ingen enkelt virksomhed eller organisation kan løse den alene. Samarbejde på tværs af grænser og brancher muliggør koordinerede handlinger i en større skala, hvilket gør strategier og initiativer mere effektive. At samle aktører på den her måde fremmer desuden innovation og skaber nye netværks, og kan på den måde sikre et fortsat fokus på langsigtede løsninger.

I OPF er vi stolte over at have været med til at bane vejen for en række fremtidige partnerskaber – og vi vil gerne sige et stort tak til alle der deltog i begivenheden.

Hold øje med næste års begivenhed på www.opim.info!