Event på Den Blå Planet

maj 21, 2024 | Event

Hvor ligger ansvaret egentlig, når det kommer til at mindske vores forbrug af ikke-genanvendelige produkter? Og hvordan sikrer vi at de ikke ender som affald i havet?

Det var bl.a. nogle af de spørgsmål som blev diskuteret på konferencen “Save The Baltic Sea: a hike, a conference and a promise” i går på Den Blå Planet, National Aquarium Denmark.

Efter en utrolig spændende og lærerig fortælling fra Save The Baltic Sea vandregruppen omkring deres tur indtil videre, hørte vi fra Søren Laurentius Nielsen fra Tænketanken Hav omkring årsagerne til den stigende forurening i Østersøen, samt hvorfor det er så essentielt at samarbejde på tværs af landegrænser for at imødekomme problematikken.

Yvonne Shashoua gav os et indblik i Nationalmuseets forskning indenfor mikroplast, og bagefter fortalte Isabel Aagaard, som er medstifter af LastObject, omkring ideen bag virksomheden der sælger en lang række genanvendelige hverdags produkter.

Paneldebatten bød både på vigtige pointer fra de fire deltagere; Lars Fogh Mortensen (B), Gittemarie Johansen, Thomas Drustrup fra Plastindustrien og Isabel Aagaard – samt spørgsmål fra et engageret publikum. Med repræsentanter fra forskellige sider af debatten blev det til en interessant snak om ansvar, prioriteringer og mulige løsninger.

Dagen indebar udover de spændende oplæg og paneldebatten en rundvisning på akvariet, hvor deltagerne fik lov at komme helt tæt på, og lære mere om de mange dyr.

NB. Arrangementet var medfinansieret af Save The Baltic Sea og Interreg South Baltic Programme via Circular Ocean-bound Plastic projektet.