Ocean Plastic Forum på Ajour 2022

nov 30, 2022 | Event

For fjerde år i træk var Ocean Plastic Forum repræsenteret på maskinmestrenes erhvervskonference, Ajour, som blev afholdt i Odense den 24. og 25. november 2022. Foruden at præsentere Ocean Plastic Forums projekter og ekspertise er vi i år stolte af at vi kunne opstille Danmarks første fællesstand for producenter af havplast-produkter.
Produkterne er fremstillet af genanvendt havplast og kommer fra virksomhederne STRANDET, Grathwol, Copenhagen Cartel, Plastix A/S, Manga Street, og Omhu.

STRANDET
Medlem siden 2019, STRANDET, arbejder for at sætte fokus på havplast-problemet og har en lang række produkter produceret af 100% genanvendt havplast.

Grathwol
Vores medlem Grathwol har mange års erfaring inden for mange forskellige typer emballage med særlig ekspertise inden for bæredygtige emballageløsninger. På Ajour-messen kunne vi blandt andet fremvise emballageflasker af genanvendt havplast.

Copenhagen Cartel
Tidligere succesfuld deltager i DR1 programmet Løvens Hule, Copenhagen Cartel, producerer lækkert sports- og badetøj bestående primært af genanvendt nylon fra gamle fiskenet. Dette medlem er yderst bevidst om, at modebranchen er en af de helt store klimasyndere, særligt når det kommer til vandforbrug, hvorfor virksomheden har udviklet et nyt materiale, OCN WEED, som består af en innovativ tangfiber, som er yderst vandbesparende i forhold til konventionel bomuld. Ved Ajour 2022 kunne deltagere få lov at se og føle på noget af tøjet fra Copenhagen Cartel, som mange blev overraskede over kunne laves i så god kvalitet, når det primært består af opsamlede fiskenet.

Plastix A/S
Plastix arbejder for at levere og udbrede grøn plastik i Danmark og resten af verden. Virksomheden oparbejder plastik fra blandt andet fiskenet, som derefter benyttes i mange af vores andre medlemmers produkter. Den genanvendte plastik benyttes hovedsageligt til emballageprodukter, som udstilles på Ajour.

Manga Street
Kunstner og industriel designer, Julie Storm, står bag Manga Street, hvori hun designer og sælger multifunktionelle til møbler og urtepotter til det offentlige byrum. Produktlinjen, Scoop & Scoopi Ocean, er lavet af 50% brugte fiskenet. Manga Street er medlem af Ocean Plastic Forum og har netop modtaget den prestigefyldte Prize Designs Award for sit arbejde, som bliver udstillet på messen.

Omhu
Daniel og Katrine fra Omhu er begge surfere, hvis passion for havet, mennesker og samfundet udgør Omhu. Omhu er en NGO, der arbejder for at give nyt liv til havplasten fra den jyske vestkyst.