Miniseminar: Status på kemisk genanvendelse af vanskelige plastfraktioner

apr 3, 2023 | Event

Den 22. maj 2023 afholder Dansk Materiale Netværk i samarbejde med Ocean Plastic Forum et miniseminar, hvor fokus er en statusopdatering om kemisk genanvendelse af vanskelige plastfraktioner.

I sommeren 2020 afholdt Plastindustrien i samarbejde med CLEAN en konference om kemisk genanvendelse af plast. På konferencen var der mange spændende indlæg fra en bred vifte af virksomheder, forskere, beslutningstagere og rådgivere, hvor fokus var på både potentialer, udfordrin­ger og barrierer for, at disse metoder er en vej til en cirkulær fremtid.

Tre år senere har kemisk genanvendelse endnu ikke nået sit fulde potentiale, men meget er sket, og derfor afholdes nu dette miniseminar, hvor status og de seneste nye resultater præsenteres. Hvor langt er vi nået? Hvilke udfordringer identificeres på nuværende tidspunkt, fx miljø- og ressourcemæssige og kommercielle aspekter, og hvordan kommer vi videre? Er disse metoder den fremtidige løsning på genanvendelse af vores vanskelige plastfraktioner?

Indlægsholdere på dagen vil være forskere fra flere institutioner samt involverede virksomheder fra industrien, som vil præsentere deres seneste resultater.

For interesserede vil der efter seminaret være mulighed for at se Plast Center Danmarks pilot pyrolyseanlæg.

Praktiske oplysninger

Dato

Mandag d. 22. maj 2023 kl. 9:30-15:30

Mødested

Aalborg Universitet, Niels Bohrs Vej 8, DK-6700 Esbjerg
Lokale B202

For interesserede vil der efter seminaret være mulighed for at se Plast Center Danmarks pilot pyrolyseanlæg.

Kørsel i egen bil til pilot pyrolyseanlægget, som er beliggende ca. 7 km fra Aalborg Universitet Esbjerg. Hvis I har brug for samkørsel, kontakt venligst Dansk Materiale Netværk.

Kontakt ligeledes Dansk Materiale Netværk, hvis I har specielle behov i forbindelse med forplejningen.

Sprog

Dansk og engelsk

Pris

Gratis, men tilmelding kræves.
Der beregnes et gebyr for udeblivelse på DKK 500,00 ekskl. moms.

Tilmelding

Seneste tilmelding er torsdag d. 11. maj 2023
Begrænset deltagerantal – tildeles efter først til mølle princippet.

Angiv venligst ved tilmelding om I ønsker at se pilot pyrolyseanlægget efter seminarets afslutning, og om I har brug for samkørsel dertil.